Foto Eric Koch / Anefo | Nationaal Archief

Webinar over de Nederlandse Spanjestrijders

Vrijdag 20 november 2020 gaven Samuël Kruizinga en ik een webinar over de Nederlandse Spanjestrijders voor Historizon. De webinar kan op deze pagina bekeken worden.

De webinar is gebaseerd op ons recent vergeten boek De oorlog tegemoet. We vertellen over de motivatie van de ongeveer 700 Nederlanders die hebben deelgenomen aan de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939), de kille ontvangst die hun bij terugkeer wachtte en hun moeizame weg naar eerherstel.

Piet Laros (rechts) en oud-Spanjestrijder Arie Kloostra protesteren op het Binnenhof tegen de voortdurende staatloosheid van enkele Nederlandse vrijwilligers voor de Spaanse Burgeroorlog, 26 februari 1969. Foto Eric Koch / Anefo | Nationaal Archief
Piet Laros (rechts) en oud-Spanjestrijder Arie Kloostra protesteren op het Binnenhof tegen de voortdurende staatloosheid van enkele Nederlandse vrijwilligers voor de Spaanse Burgeroorlog, 26 februari 1969. Foto Eric Koch / Anefo, Nationaal Archief. Afbeelding uit De oorlog tegemoet.