Quotes uit recensies van De bakermat van de beurs

Een erg prettig boek, het perfecte kerstcadeau voor iedereen die geïnteresseerd is in financiële historie. (…) De bakermat van de beurs van Lodewijk Petram schetst de historie buitengewoon helder, maar bovenal menselijk. (…) De gepruikte figuren die we kennen van Rembrandts doeken veranderen in handelaren van vlees en bloed, soms eigenwijs, soms edelmoedig, vaak hebzuchtig en heel soms ronduit corrupt.

Management Team (MT.nl)

Management Team (MT.nl)

11 november 2011

Interessant én leuk […] Een goede belegging voor uw bibliotheek.

Quote

Quote

Jaargang 2012, nummer 1

Aan de hand van brieven en archieven brengt Petram de verhalen en de mensen achter de eerste beurstransacties tot leven.

De Telegraaf

De Telegraaf

23 december 2011

Petram heeft van zijn historische studie geen droge opsomming van feiten gemaakt. (…) Het zijn haast universele verhalen over hebzucht, risico, rijkdom, voor- en tegenspoed. Wat het boek erg actueel maakt, is dat Petram overtuigend aantoont dat beurshandel haast onvermijdelijk verbonden is met uitwassen.

De Standaard

De Standaard

2 december 2011

Buitengewoon goed geslaagd. Op een levendige manier, met veel verhalen over weifelende, bedriegende, klagende of resolute aandelenhandelaren, laat Petram zien hoe de oprichting van de VOC in 1602 in Amsterdam al gauw leidde tot een levendige handel in aandelen en derivaten.

NRC Handelsblad

NRC Handelsblad

25 november 2011