Libris Geschiedenisprijs | logo

Juryrapport Libris Geschiedenisprijs 2016

Zondag 30 oktober werd de winnaar van de Libris Geschiedenisprijs 2016 bekendgemaakt tijdens een uitzending van radioprogramma OVT. Helaas werd De vergeten bankencrisis niet bekroond, maar de jury sprak niettemin zeer lovend over mijn boek:

Lodewijk Petram schreef een even verbazingwekkend als uitstekend uitgewerkt verhaal over de bankencrisis in de jaren twintig van de vorige eeuw. Verbazingwekkend, vanwege de frappante gelijkenis met de recente bankencrisis in Nederland. Bankiers waren groter dan hun formaat toeliet; de minister moest ingrijpen en de belastingbetaler moest opdraaien voor de kosten. Vooral raakte de bankencrisis van toen snel in het vergeetboek, net als de huidige. Een rijk en met vaart geschreven boek dat alarmbellen zou moeten doen rinkelen.

Het volledige juryrapport kan hier worden gedownload. Voorafgaand aan de bekendmaking van de uitslag werden de vijf genomineerde boeken besproken en de auteurs kort geïnterviewd: fragment OVT (mijn boek kwam als eerste aan bod).

Lodewijk Petram tijdens uitzending OVT Libris Geschiedenisprijs 2016